Jogurtový jáhelník

KORPUS :

120g jáhel, 60g strouhaného kokosu, 2 pol.lžíce tekutého medu, 1 pol.lžíce másla, špetka soli.

NÁPLŇ :

600g jahod nebo jiného sezónního ovoce, cukr dle chuti, 1 vanilkový pudink

POLEVA:

200g zakys. smetany (Natura),200g sojového jogurtu nebo jiného, 2 pol.lžíce  třtinové moučky, 3 želatinové plátky.

POSTUP:

Jáhly spaříme vařící vodou, nasypeme do kastrůlku a, zalijeme vodou se špetkou soli a vaříme doměkka. Do uvařených vmícháme rozpuštěné máslo (ghi), med a kokos. Směs natlačíme do dortové formy (pr.24 cm) a necháme v ledničce ztuhnout. Na náplň můžete použít i zmrazené ovoce, které rozmixujete, přidáte cukr a pudinkový prášek rozmíchaný v troše vody, uvaříme na hustou kaši. Horkou nalijeme na korpus a počkáme až vychladne.

Jogurt smícháme  se zakys. smetanou a cukrem. Želatinové plátky necháme 10 minut nabobtnat  ve stduené vodě a pak slabým zahřátím rozpustíme a vmícháme do jogurtové směsi.Nalijeme na ovoce, uložíme do lednice a necháme ztuhnout.